RVS Beitsen en passiveren

waarom moet je RVS BEITSEN EN PASSIVEREN?

Roestvast staal of RVS is een staalsoort die uit verschillende legeringen bestaat en minimaal 12% chroom bevat. Het materiaal is in staat om zelf een beschermende oxidehuid te vormen. Dat zorgt voor de corrosiewerende eigenschappen van RVS. De oxidehuid van RVS is een dunne en kwetsbare laag die snel kan beschadigen. Door middel van het beitsen van RVS ontdoen we het van de bovenste laag. Maar omdat RVS zelfhelend is, komt er in de buitenlucht binnen 24 uur een laag overheen die ervoor zorgt dat het RVS roestvast wordt. Dit wordt ook wel passiveren genoemd en duurt minimaal 24 uur.

TWEE MANIEREN MET RVS BEITSEN

Er zijn bij De Vries Surface Technologies twee manieren van beitsen: dompelbeitsen en sproeibeitsen (ook wel innevelen genoemd). Bij het dompelbeitsen dompelen we het product volledig onder in de procesvloeistof en laten het daarin beitsen. De duur hiervan is afhankelijk van de sterkte van het RVS en bedraagt 1,5 uur tot maximaal een hele nacht. Bij het sproeibeitsen duurt de inneveling altijd een hele nacht. Het wordt vervolgens met een hogedrukreiniger schoongemaakt en naar de droger gebracht.

dompelbeitsen OF sproeibeitsen?

Voor welke methode u het beste kunt kiezen, is meestal afhankelijk van het formaat van uw product. Soms is het te behandelen product namelijk te groot om gebruik te kunnen maken van het dompelbad. Dan kiezen we standaard voor sproeibeitsen. Sproeibeitsen vindt ook plaats als uw product niet voldoende doorspoelbaar is of als de binnenkant niet in aanraking mag komen met de procesvloeistof.

belangrijke INFORMATIE:

  • Badafmeting dompelbeitsen (LxBxH): 6000x2000x1500mm
  • Sproeibeitsafmetingen (LxBxH): 8000x2000x2000mm (Groter kan in overleg)
  • Sproeibeitsen alleen mogelijk voor de RVS AISI 300-Serie (301 t/m 384)
Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van het beitsen en passiveren van uw RVS-product? 

AANGESLOTEN BIJ

Vereniging Industrieel oppervlaktebehandelend Nederland
NGO-SBG
Industriekrieg Eekterveld Vaasen
Scroll naar boven
Call Now Button