Elektrolytisch verzinken

waarom elektrolytisch VERZINKEN?

Corrosie van metalen brengt de nodige veiligheidsrisico’s met zich mee en kan elk jaar voor een flinke kostenpost zorgen. Door het elektrolytisch verzinken van uw metalen onderdelen en halffabricaten, verlengt u de levensduur van uw producten. Behalve de bescherming tegen corrosie kan verzinken overigens ook een technische of decoratieve functie hebben. De Vries Surface Technologies beschikt over een jarenlange ervaring op dit gebied en u kunt bij ons perfect terecht voor het verzinken en passiveren van uw producten.

Het proces van elektrolytisch verzinken

Allereerst wordt het metaal ontdaan van alle vetten, oliën en eventuele vliegroest in de voorbehandeling. Vervolgens zal het product elektrolytisch verzinkt worden met eens standaard laagdikte van +/-12 micron. Dan brengen we de passiveerlaag aan en voegen tot slot eventueel nog een sealer (top coat) toe. U heeft bij ons twee mogelijkheden op het gebied van het passiveren: blauw of geel (dickschicht). Door de relatief lage temperaturen (max. 70 graden Celsius) zal deformatie ten gevolge van hitte niet plaatsvinden. Het verzinkproces bieden wij aan in zowel een hanglijn als een trommellijn. De trommellijn wordt gebruikt voor kleinere delen zoals bouten en moeren.

BLAUW PASSIVEREN

De “standaard” blauwe passivering is degene die vaak door onze klanten gekozen word. De corrosiewerendheid is hierbij lager dan wanneer u voor een geel passivering (dicksicht) zou kiezen. De blauw passivering wordt doorgaans ook wel “blank verzinken” genoemd.

GEEL PASSIVEREN

Bij een gele passivering (dickschicht) wordt er een dikkere laag op de zinklaag aangebracht dan bij blauw passiveren. Deze passivering bevat geen chroom VI en heeft een betere corrosiewerendheid. Delen die hiermee behandeld zijn, houden het ook langer vol in de zoutsproeitest dan delen met een blauw passivering.

TOP COAT

Op allebei de passiveringen kan ook nog een sealer (Top Coat) worden aangebracht. De kleuren blauw en geel van de passiveringen zijn daardoor uiteindelijk wel iets doffer maar het zorgt ervoor dat de corrosiewerendheid ook vele malen beter wordt. Ideaal om te gebruiken bij buitentoepassingen, bijvoorbeeld in de trailerbouw of offshore.

belangrijke INFORMATIE

  • Max. afmeting (LxBxH): 3800x750x1300mm
  • Gemiddelde laagdikte: 12 micron (Andere laagdikte kan op verzoek worden aangebracht)
  • Gemiddelde levertijd: 5 volle werkdagen
  • Beide passiveringen zijn geschikt voor poedercoat -of lakbehandelingen. De Top Coat niet.
  • Delen dienen goed doorspoelbaar te zijn en/of vloeistofdicht afgelast te zijn.
Meer weten over het verzinken van uw producten of wilt u advies over wat in uw situatie de beste oplossing is? 

AANGESLOTEN BIJ

Vereniging Industrieel oppervlaktebehandelend Nederland
NGO-SBG
Industriekrieg Eekterveld Vaasen
Scroll naar boven
Call Now Button